Prečo sme takí?

18. novembra 2015, maria266, Nezaradené

Dlho som tu nebola. Je toho veľa čo sa zmenilo od môjho posledného príspevku.

Zmenila sa aj doba v ktorej žijeme a možno to je dôvod, že som sa rozhodla podeliť sa s Vami o svoje pocity.

 

Z ľudí akoby sa vytratila slušnosť. Akoby nás doma rodičia neučili aby sme boli slušní, aby sme si vážili všetkých bez ohľadu na vek, povolanie, náboženské vyznanie. Vytratili sa hodnoty ako je spolupatričnosť, pomoc, porozumenie. Z tvárí sa vytratil úsmev. Kam sme sa to dostali. Takýto predsa nechceme byť. Možno ešte nie je neskoro. Len musíme začať každý od seba. Naozaj každý.

Ľudia stratili svoj vlastný úsudok. Počúvajú to, čo im do hláv tlačia tzv. vodcovia. Prestávajú uvažovať svojou vlastnou hlavou.

Je viac ako jasné, že to, čo sa deje teraz vo svete len nahráva istým mocenským skupinám. Priepasť ktorá sa neustále otvára medzi malou hŕstkou bohatých a veľkou skupinou ostatných z ktorých sa stále viac ľudí dostáva pod hranicu existencie, vyhovuje tým tzv. horným pár skupinám ľuďom, pretože čím bude hlbšia, tým zabráni aby sa tí ostatní nedostali k ich peniazom. Hoci nie sú schopní ich minúť ani za niekoľko generácií.

Takto sa to už začína prejavovať aj na Slovensku.

Počúvame nezmyselné výroky našich politikov a sme schopní im uveriť. Chceme im bez vyjadrenia vlastného názoru veriť. Hoci nám už dávno ukázali, že sa s nami len hrajú svoju hru na mačku a myš. Prečo stále počúvame o tom, ako nás obyčajných ľudí chce niekto ochrániť. A ja sa pýtam kto? A pred kým? Oni chcú uchrániť len seba a pred nami.

Vysvetlím prečo. Situácia na politickej scéne už začína byť vrtkavá. Ľudia sú nespokojní. nespokojní so svojim postavením so situáciou s problémami ktoré sa denno denne sypú na ich hlavu.

Preto situácia ktorá vznikla nahráva politikom, odvrátiť pozornosť ľudí od existenčných problémov. treba sa zamerať na utečencov, ktorí

„valcujú Slovensko“. Všade rozširovať akí sú nebezpeční a rozpútavať vášne. Ja sa tu nesnažím tvrdiť, že sú medzi nimi všetko len chudáci áno nájdu sa medzi nimi aj špekulanti nebezpeční a nepríjemní ľudia. Podotýkam ľudia. Pretože všetko je o ľuďoch. Ľuďoch ktorí sem prišli z vypočítavosti možno aj s úmyslom zabiť ale drvivá väčšina sú to ľudia ako my. Ktorí chcú len prežiť.

A tí, ktorí kričia akí sú nebezpeční lebo vyznávajú inú vieru tí sú spokojní že sa od nich odvrátila pozornosť. Veď toto je predsa zámer.

Prestať ľudí hodnotiť  za to čo robia ale aké náboženstvo vyznávajú.

Znovu opakujem zamýšľajme sa nad ľuďmi, nie nad náboženstvom. Či je ti kresťanstvo, islám, budhismus, judaizmus, hinduizmus a iné všade nájdeme dobré a špatné stránky. Ide len o to čo hľadáme a čo chceme vidieť. Všetko je o ľuďoch nie o náboženstve.