Kto nám vnucuje nevraživosť a nenávisť?

23. februára 2020, maria266, Nezaradené

Som už dosť dlho na svete aby som mohla hodnotiť. Nie, nechcem tu písať o tom ako bolo v socializme dobre, alebo niečo podobné, chcem písať o tom, akí sme k sebe zlí, neprajní a podlí.

Kto za to môže?

Človek je vo svojej podstate veľmi krehký tvor, hráme sa silných, na cinikov a tajne doma plačeme do vankúša. Necháme sa manipulovať médiami, politikmi rozdeľujeme sa na dobrých a na zlých. Dobrí sú tí čo majú moc, peniaze a zlí tí ostatní.

Aké jednoduché,čo? Všetci  tzv. dobrí nám vnucujú svoje názory a my pokiaľ ich neakceptujeme sme nepohodlní. Ale čo je horšie prenášame tieto negatívne pocity aj na svoje okolie, kritizujeme, ohovárame, nadávame na všetko okolo nás.

Stretávam sa vo svojom okolí stále častejšie s negatívnymi postojmi  ľudí na všetko a všetkých okolo. Akobysme všetci zabudli, že nie človek je tvorca toho vetkého. zabúdame že príroda je to, čo nám umožňuje žiť. Zabudli sme na prírodu a ona sa začína hnevať. Hnevať na nás na ľudí. Ukáže nám kto je na zemi pán a kde je jej sila. Ktovie kde je ten bod zlomu?

Ak sa nespamätáme a budeme ju ničiť ďalej len pre svoje vlastné pôžitky nezvratný koniec bude čoskoro.

 

Len taká malá úvaha na dnešný svet.